Eilen aamulla kävin lasten kanssa poimimassa talveksi mansikoita. Punaisia, pyöreitä ja herkullisen makeita. Mansikkamaalla meni reilut kaksi tuntia.

Torstai-iltana esikoinen kävi keräämässä mustikoita ja niistä leivoimme sitten mustikkapiiraan. Ja se oli myös herkullista, kun vielä vatkasimme vanilja-kerman piiraan päälle.

Keskimmäisen kanssa piti eilen käydä silmälääkärissä. Hän sai elämänsä ensimmäiset silmälasit viime marraskuussa huonon kaukonäön takia. Pari viikkoa sitten yllättäen huomasimme, ettei hän taaskaan nähnyt kauas mitään. Onneksi kysymys ei ollut mistään vakavasta, vaan liittyy siihen, että hän kasvaa vauhdilla. Kuulemma näkö voi huonontua niin kauan kuin murrosikää kestää ja sitten pitäisi näkökyvyn huonontumisenkin loppua. Toivottavasti pitää paikkansa. Lasien uusiminen on kuitenkin nyt edessä. Ja kuulemma pitää lapsen kanssa käydä aina silmälääärillä, optikolle vasta sitten kun kasvaminen on loppunut.

Olemme lasten kanssa valmistelleet illaksi ruokaa. On tehty salaatteja, kuorittu perunoita valmiiksi ja vielä pitäisi nostaa hilloja sulamaan. --> Boolia varten. Vieraita ei paljoa tule, mutta mukavaa seuraa on joka tapauksessa tiedossa.  Mies rakentaa pihalla varasto/autokatosta. Tänä kesänä oli tarkoitus vain pohja tehdä, mutta kohta saa nostaa kattoristikot paikalleen. Nyt täytyy lähteä jatkamaan keittiötouhuja.

130366.jpg