... Ei oikeastaan mitään. Taas on ehtinyt aika karata käsistä, eikä ole tännekään tullut paljoa kertoiltua.

Käsitöitä olen tehnyt nimeksi. Esikoisen villapusero on kohta neulottu. Viimeinen hiha on vähän kesken, saan varmaan tänään valmiiksi. Sitten pingotukset, kokoaminen ja kauluksen neulominen. Tosi hitaasti on valmistunut. Saa nähdä riittääkö lanka. Ohjeen mukaan (Novita Talvi 2006) puseroon olisi pitänyt riittää 5 kerää lankaa. Sen hankin, mutta näyttää uhkaavasti siltä ettei se riitä enään kuin tuohon hihaan. Ei auta kuin marssia Prismaan ja hakea sieltä vielä yksi kerä. Ja sehän on aivan varmaa, ettei sieltä enään löydy samaa värjäyserää. Kuvaa saatte sitten myöhemmin.

Winter Beaty Princessiin olen koskenut muutaman kerran. Ihan vähän on edennyt syksystä. Mutta nyt olette äänestäneet siten, että otan sen mukaani Tampereelle ensi viikoksi. Jospa saisin sitä tehtyä. Yhden illan olen varannut siihen, että käyn kaupungilla ostoksilla (käsityökauppa) ja yhtenä iltana käyn kylästelemässä. Muuten aion olla ja tehdä käsitöitä. 

Eli 62 % oli sitä mieltä, että ristipistoja pitäisi löytyä blogistani, 21 % halusi neuleita ja loput 17 % virkkauksia. Eli ristopistot lähtee työmatkalle mukaan, mutta varmaankin aina joskus löytyy noita neuleita, virkkauksia ja muitakin käsitöitä.

Ensiviikon olen sitten tosiaan Tampereella, sitä seuraavan kotona ja sitten taas Tampereella. Tampereelta aion sitten matkustaa Ouluun ja siippa tulee lasten kanssa autolla sinne. Oulussa on silloin käsityömessut ja aion käydä katsomassa ne läpi. Rovaniemellä vastaavat ovat sitten huhtikuussa.

Viime huhtikuussa kävimme Roin messuilla ja täytyy sanoa, että olin pettynyt, sillä mukana ei ollut ristipistoja juuri lainkaan. Vaikka Oulussakin toimii ainakin kaksi nettifirmaa, ei kumpikaan ollut paikalla. Toivon todellakin, että edes jompikumpi ehtii tänä vuonna paikalle, sillä kyllähän mekin olemme maksavia asiakkaita vaikka satummekin täällä pohjoisessa asumaan. Kaikilla ei ole mahdollisuutta lähteä Ouluun messuille. No se siitä ja toivokaamme, että tänä vuonna osallistuminen on parempaa kuin viime vuonna.

Tässä meinaa ajatus katketa välissä, kun pullat ovat uunissa ja niitä täytyy käydä vahtimassa, nostamassa pois uunista ja laittamassa uusia uuniin. Äidillä on vähän huono omatunto, kun joutuu lähtemään kotoa pitkäksi aikaa, joten täytyy vähän jotain hyvää tehdä Siipalle ja lapsille. Ajattelin vielä suklaapiirakan tehdä heille. Itse olen koettanut pisteitä laskia, mutta paino ei meinaa lähteä laskuun. Tupakanpolton lopettaminen ja loma joulun aikaan on tuonut noita kiloja sen verran, että pitää saada pois muutama (tai vähän enemmänkin).

Nyt täytyy lähteä kahville ja haistelemaan tuoreen pullan tuoksua. Sekä tekemään taikina suklaapiirakkaan.