Olen nyt ollut lautapoikana pari iltaa. Mies kiikkuu katolla ja huutelee laudan pituutta. Minä sitten kannan sopivan mittaista lautaa. Annan vasaraa, sahaa, nauloja ja ties vaikka mitä.

Tuosta lasten karkkilakosta seurasi jotain yllättävääkin, kun se oli jonkin aikaa kestänyt. Meillä yleensä sipsit häviää kaapista alta aikayksikön, jos niitä on. Yks kaks havahduin siihen, että ne säilyivät kaapissa viikkokaupalla. Ilmeisesti kun ei syöty makeaa, ei tehnyt sitten mieli suolaistakaan.

Vanhin tytär oli kaupungissa mummon luona maanantaista keskiviikkoon. Myös hänen samanikäinen serkkunsa oli siellä. Tytöt kävivät shoppailemassa vaatteita ja koulutarvikkeita. Myös keskimmäinen tytär oli keskiviikkona kahden kaverinsa kanssa shoppailemassa. Kyllä he siellä ainakin rahaa saivat menemään.

Huomenna olisi viikon viimeinen työpäivä. Kyllä onkin ollut pitkä viikko. Onneksi aivotkin alkavat jo pikkuhiljaa olla läsnä työpaikalla. Viikonloppuna varmaan tehdään taas rakennushommia. Tai Ranuan hillamarkkinatkin olisi nyt viikonloppuna. Ajeltaisiinkohan siellä tuttuja morjenstamassa?

Käsitöitä ja askarteluja ei ole tullut tehtyä nyt yhtään. Mieli kyllä tekisi. Ehkäpä ensi viikolla? Kotikin kaipaisi vähän siivousta. Tytär päivällä oli kuitenkin imuroinut täällä. Eilen illalla laitoin pyykinpesukoneen päälle. Yöllä kävi muutamaan otteeseen sähköt poikki ja kone oli "nollautunut". Eli aamulla näytti että ohjelmaa ei olisi laitettu päälle ollenkaan. Ja nämä uudet koneet kun eivät kerro mihin vaiheeseen pesu oli jäänyt, niin oli laitettava alusta asti pyörimään. Päivällä tytär soitti töihin, että oli jälleen ollut sähköt poikki ja kone nollautunut. Nyt illalla laitoin vielä kerran koneen päälle. Luulisi olevan puhtaita pyykkejä.

Suunnittelin serkkutyttöni kanssa aikuisten retkeä elo-syyskuun vaihteeseen. Lähdettäisiin neljästään aikuiset ja lapset hoitoon. Ehkäpä Kuusamoon? Välissä täytyy pitää aikuisten hetkiäkin. Me emme paljoa ole ilman lapsia liikkuneetkaan. Viime kesänä olimme ekaa kertaa häämatkan jälkeen kahden lomalla. Kävimme Tallinssa pari-kolme päivää kävelemässä. Kaunis kaupunki!