*Huoh* Viimeinen lomapäivä alkaa olla takana. Aurinko on jälleen hellinyt lähes hellelukemissa pitkästä aikaa ja lupasi ensiviikollekin samanlaista. Mikä kumma siinä on, että lomalta on näin vaikeaa lähteä takaisin tienaamaan? Työpaikka on kuitenkin olemassa, työtehtävät ovat mieleiset ja työkaverit mukavia.

Alkaa kuitenkin taas se kalenterin tuijottaminen. Ollaan sidottu aikatauluihin. Täytyy taas alkaa reissaamaan. Se onkin se ainoa huono puoli työssäni. Reissuja lähes joka viikko. Nyt toivottavasti seuraava reissu on vasta elokuun puolenvälin jälkeen, Tampereelle. Siellä menee sitten lähes koko viikko. No, kuopuksen kummitäti perheineen asustaa siellä. Käyn heitä moikkaamassa.

Perjantaina nuorin kävi neuvolassa. Ei ollutkaan sitten viimeinen kerta, vaan ensi kesänä pitää vielä käydä kouluun lähtötarkastuksessa. Näin ne muuttuvat muutaman vuoden aikana kuviot. Neiti sai koulupiikit ja kyllä oli kova paikka. Riitti kuitenkin kun sai olla minun sylissäni. Täti kertoi, että seuraava piikki annetaankin sitten vasta yläasteella. Tytär tuumasi: "Äiti, sitten sinun ei enään tarvitse pitää minua sylissä." Toivottavasti ei.

Varasto/autokatos on jo saanut vähän aluskatetta paikalleen. Mies kiikkui ja roikkui katolla. Mulla pelotti vaikka vain maasta katselin. Tuntui siltä, että sydänkohtaus ei ole kaukana. Sitten vielä kehtasi huudella, että onko hänen vakuutuksensa kunnossa, mikäli sattuu tippumaan? No, eihän ne ole. Ainoastaan tapaturmavakuutus on, mutta se ei taida korvata rakennustöissä sattunutta tapaturmaa.

Niin, aiemmin postasin kuvan ristipistotyöstäni, jonka sain keväällä valmiiksi. Nyt työn alla on Passione Ricamon Winter beauty princess. Kaunis työ myös. Juuri alkua pitemmälle en ole vielä päässyt, mutta kunhan syksy pimenee, niin sitten alkaa neula lentää.

Mukavaa kesälomaa niille, joilla sitä vielä on. Ja mukavaa tulevaa työviikkoa niille, jotka huomenna töihin suunnistavat!