Torstaina pyyhin pölyjä ja imuroin hyvin. Koti kaipaa edelleenkin kunnon siivousta. Kesä meillä on sellaista aikaa, että suurin osa vapaa-ajasta ollaan pihalla, joten sisäpuoli jää "huonolle hoidolle". Mistähän saisi energiaa siivoukseen? Päätinkin järjestää syyskuussa kynttiläkutsut. On pakko tehdä kunnon siivous, ennenkuin kutsut ovat.

Ensiviikon reissu Tampereelle peruuntui. Ihanaa, saa olla kotona. On tässä varjopuolikin, tämä kostautuu. Joudun tekemään kaksi eri reissua pääkaupunki seudulle ja molemmissa menee muutama päivä. Tampereella meillä olisi ollut isommat tilat ja kaikki osallistujat olisivat mahtuneet kerralla mukaan.

Lapsilla koulut ja eskarit ovat lähteneet hyvin käyntiin. Viikonloppuna pitäisi alkaa päällystämään kirjoja kontaktimuovilla. Äh, se ei oikein ole minun hommaa.

Eilen kävimme siskoni syntymäpäivillä. Siellä syötiin niin, että kun tulimme yhdeksän jälkeen kotiin, oli pakko kaivautua sänkyyn peiton alle ja nukkumaan. Aamulla sitten herättiinkin kerrankin jo 8 aikaan. Kesälomalla harvoin nousimme ennen yhdeksää ylös. Mutta mielestäni silloin kun saa ja voi nukkua vähän pitempään se tulee käyttää hyväksi. Talven aikana herätys arkiaamuisin onkin sitten jo ennen aamukuutta.

Illaksi olisi järjestetty mummo lapsenvahdiksi ja hän on luvannut asuntonsa avaimet meille, jotta voimme mennä sinne yöksi. Tarkoitus olisi käydä katsomassa kaupungin yöelämää. Miehelleni olen viikon puhunut, että lauantaina lähdetään. Saa nähdä kuinka käy. Mies on hitaasti lämpenevää lajia ja hänelle pitää varoitella pitemmän aikaa tälläisista. Olisi kiva joskus lähteä ex tempore käymään jossain. Mutta tietysti se on jo lasten takia hankalaa. Ei lapsenvahtia napata tuosta vain, kun huomaa että nyt olisi hyvä hetki käväistä juhlimassa. Mutta aikansa kutakin.

Kävin eilen hakemassa kartonkia 3-d joulukorttien pohjaksi. Täytyisi alkaa liimailemaan niitä. Muutama kortti on vielä leikkaamatta. Tarratassutkin loppuivat ja Tiimarista niitä ei eilen löytynyt. Täytyy yrittää metsästää niitä jostain muualta.  

Ex- naapurimme (josta edellisessä postauksessa puhuin naapurinamme) oli leikattu. Leikkaus toi yllätyksen mukanaan ja olikin isompi operaatio. Sinänsä leikkaus oli mennyt hyvin. Itse asiassa nämä ex-naapurit olivat meidän vuokraisäntiämme puolen vuoden ajan. Myimme vanhan talomme pari vuotta sitten ja asuimme vuokralla niin kauan, että tämä uusi talomme valmistui. Entinen talomme sijaitsee kivenheiton päässä, vain yksi talo on välissä. Muutimme vähän lähemmäksi kaupunkia ;-).

Nyt kutsuu puuron keitto. Iltapäivällä tulee mummo, vieraamme ja hänen tyttärensä. Silloin syömme sitten vahvemman ruoan. Hain äsken hirvenlihaa pakasteesta ja ajattelin käristyksen tehdä. Nam! Tämä vieras on vanhempi herra. Hän on minun (edesmenneen) isäni ystävä tästä lähiseudulta. Vanhempani viettivät talvet Espanjanssa Benalmadenassa kun isä vielä eli (äitini viettää edelleenkin). Tämä vanhempi herra viettää myös talvensa siellä. Me olemme hänen luonaan Espanjassa vierailleet aina kun siellä olemme käyneet. Nyt hän tulee siis vastavierailulle.

Hauskaa lauantaita!