Lupailin edellisessä kirjoituksessani, että palaan viikolla joku ilta. No, nyt palaan linjoille. Olin siis edellisen viikon Tampereella. Enpä sitten ehtinyt kaupungille siellä, muutoin kun maanantaina kävin serkkuni kanssa IdeaParkissa. Enpä sieltä isompia löytänyt, mutta nyt on nähty sekin liikekeskus.

Takasintulon kanssa takkuili sitten kovasti. Perjantaina minun piti olla kotona noin klo 22. Mutta, silloin oli se kamala ilma etelä-suomessa ja etelä-suomi tietysti sekaisin. Lentokone lähti muutaman tunnin myöhässä ja kotona olin sitten puol kaksi perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Mukana reissussa oli ristipistotyö, jonka kuvan päivitinkin tänne. Tällä viikolla en ole siihen valitettavasti koskenutkaan. Esikoisen pusero olisi nyt neulottu. Tympein vaihe edessä; kokoaminen. Neulomisessa tympeimmät vaiheet ovat silmukoiden luominen (jos niitä on paljon) ja neuleen kokoaminen. Lankaa hain lisää Prismasta ja ihme ja kumma, sain kuin sainkin saman värjäyserän lankaa!

Tampereella oloni aikana tänne oli kotiutunut Novita-kevät lehti. Sen innoittamana ostin Novita Woolia luonnonvalkoisena. Tarkoituksena tehdä Novita-lehdessä ollut poncho. Se oli kerta kaikkiaan vastustamattoman näköinen.

Aloin reippaana tyttönä tekemään ponchoa. Loin lähes 500 silmukkaa (!), neuloin työtä lähes 10 senttiä, ja arvatkaa mitä? Se vanha moka, jonka joskus aiemminkin olen tehnyt. Neule oli päässyt pyörähtämään itsensä ympäri ja eikun purkamaan. Tarkistin kyllä useampaan kertaan neuletta tehdessäni, että työ ei ole pyörähtänyt, mutta en huomannut sitä.

Purin työn ja nyt olen sitten tehnyt ponchoa reilut 10 senttiä. Kyllä siitä hyvä tulee...

Ensi viikolla jälleen Tampereelle ja sitten viikon kuluttua Ouluun ja käsityömessuille. Huomenna onkin sitten ikävämpi päivä. Ystävämme, josta olen joskus aiemmin maininnutkin, ei jaksanut enään, vaan sairaus uuvutti hänet. Menemme hautajaisin huomenna. On tämäkin elämää, toiset haluavat elää, mutta eivät saa. Toiset tuhlaavat elämänsä ryyppäämällä tai muuten elämänsä tuhlaten. Elämä ei ole reilua!