Itsenäisyyspäivä sujui rauhallisissa tunnelmisssa. Kotona ollen ja jotain pientä näperrelleen. Illalla katsottiin linnan juhlat. Kauniita pukuja ja kampauksiahan siellä vilisi.

Meillä illalla oli tämän näköistä:

1113992.jpg

Eli vettä satoi. Lumet häviää ja aivan tajuttoman liukasta. Kuten siellä on nytkin. Ja hiekka-autosta ei mitään tietoa milloin saadaan tänne. Tyttöjä pitäisi lähteä viemään kaupunkiin Revontulen avajaisiin. Ei onnistu ennenkuin hiekka-auto on käynyt. Itseasiassa tuossa joku jäi keskelle tietä, eikä kykene jatkamaan matkaa liukkauden vuoksi. Hiekka-auto tulee sitten kun tulee. Siippa ja eräs naapuri lähtivät hiekoittamaan kottikärryllä ja lapiolla hiukan tuota tietä, jotta tietä pitki voisi liikkua.

Esikoinen kävi juhlissa ja puku oli ihana.

1113980.jpg

1113988.jpg

Tuo väri on upea. Silloin kun kangasta ostimme, mielestäni se oli oranssiin vivahtava. Kun ompelin pukua huomasin, että oikeastaan se on kuparin hohtoinen. Aivan upea väri! Mutta ei se ommellenkaan aina kauhean halpaa ole. Tuon puvun materiaalikustannukset olivat noin 65 euroa. Puku muuten ommeltiin Burdan valmiskaavan mukaan. Kyseessä oli hääpuku (!), mutta sopii mielestäni myös juhlapuvuksi.

Tuulan kanssa toissailtana vaihdoimme viestiä heidän tulostaan kylään meille. Me kävimme kahden nuorimman lapsen kanssa kesällä Tuulan ja hänen miehensä luona kylässä. Tytöt kyselivät silloin mistä tunnemme toisemme? Olen kertonut, että netissä tutustuimme. Olen jo ihmetellytkin, milloin tytöt huomaavat ja huomauttavat  minulle asiasta. Nyt esikoinen sitten alkoi kysellä, mistä tunnette? Kerroin kuten asia on ja johan tytär riemastui. "Etkö sinä äiti tiedä, ettei netissä saa kenellekään antaa nimeä, osoitetta tai mitään muutakaan tietoa itsestäsi?" Näinpäs, oppi mennyt perille?

Jäädään odottamaan josko tuo ilma viilenisi ja päästäisiin pakkasen puolella takaisin ennen kuin kaikki lumi häviää!